81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIM

Bayrak, bir ülkenin bağımsızlığının simgesidir. Bu nedenle her yaştan bireye bayrak sevgisi aşılamamız gereklidir. Bu hedef doğrultusunda katıldıkları "81 İlde Şanlı Bayrağım" adlı eTwinning projesinde Bahçebaşı Ortaokulu 7/A sınıfından gönüllü öğrenciler, Türkçe Öğretmeni Duygu KIVRAK ile birlikte Türk bayrağımızı tasarlamışlardır. Öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte Yeşilli Kaymakamı Ömer BİLGİN ve Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf AVLANMAZ´ı makamlarında ziyaret ederek kendilerine proje hakkında bilgi vermiş, ilimizi temsil edecek olan Türk bayrağı tasarımlarını takdim etmişlerdir. Tasarımlarında Mardin´imizin meşhur leblebisini ve badem şekerini kullanmışlardır. Mukavva üzerine Atatürk silüetinin olduğu ay ve yıldız çizildikten sonra mukavva üzerine leblebiler yapıştırılıp öğrencilerle birlikte guaj boyayla kırmızıya boyanmıştır. Ay ve yıldız ise badem şekerinden oluşturularak doğal renginde bırakılmıştır. Bayrağımızın alt kısmına ahşap yapbozdan yapılmış meşhur Mardin evleri ve Mardin Kalesi yapıştırılmıştır. Tasarlanan Türk bayrağımız Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çumra Gökkaya İlkokulu tarafından düzenlenecek olan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü programında sergilenmek üzere Konya´nın Çumra ilçesine gönderilmiştir.

13.03.2019 224

13-03-201913-03-201913-03-201913-03-201913-03-2019